BODAS

Hardware

Bodas Hardware är en öppen, skalbar och fritt tillgänglig mobilelektronisk plattform som består av styrenheter, gateway, sensorer och HMIs (joysticks, displayer, pedaler) för mobila maskiner. Enskilda BODAS hårdvarukomponenter är fritt programmerbara och redo för BODAS Connect.

Styrenheter

Den senaste RC-serien 40 är en skalbar plattform av elektroniska styrenheter för mobila maskiner. De fritt programmerbara styrenheterna klarar säkerhetsfunktioner upp till PL d enligt EN ISO 13849 eller AgPL d enligt ISO 25119. En hårdvarusäkerhetsmodul (HSM) används för att skydda styrenheterna från obehörig datamanipulation. Styrenheterna från Rexroth innehar UDS-standarden för serviceverktygskommunikation. Gränssnitt för High Speed CAN, CAN-FD och ISOBUS finns tillgängligt. Framtida varianter kommer också att innehålla 100Base-T1 Ethernet.

Produktkatalog

Sensorer

Vi erbjuder ett brett utbud av sensorer baserade på Bosch automotive kvalitet. Exempelvis erbjuder vi trycksensorer med hög noggrannhet och livslängd samt automotive SENT-teknik, tröghetssensorer och IVAS, intelligenta vibrationsanalyssensorer, som möjliggör strukturburen ljudanalys av ovanliga avvikelser. Detta baseras på strukturella ljudexpertis och förkonfigurerade expertprövade funktionsset. Alla sensorer är perfekt anpassade till mobila maskinkrav på grund av deras robusthet och kompakthet.

Produktkatalog

Human-machine interface

Vår HMI-portfölj innehåller robusta och högupplösta färgskärmar, EH-joysticks och pedaler. Alla komponenter är harmoniserade med BODAS-systemet för att underlätta integrationen i din maskin och för att tillföra värde genom integrerade funktionella säkerhetsrutiner och integrerade diagnostiska funktioner.

Produktkatalog

Connectivity-enheter

BODAS Connectivity-enheten är hjärtat i vårt BODAS Connect-erbjudande och ansluter maskinen till Bosch (eller annan) IoT-infrastruktur. Dess IP67-skyddsklass gör det passande för off highway-marknaden. Linux operativsystemet möjliggör ett modulärt och konfigurerbart mjukvarugränssnitt som är helt oberoende av hårdvaran. Med RCU kan du överföra mjukvara trådlöst (FOTA).

Produktkatalog

Omgivningsavläsning

Boschs omgivningsavläsningslösning för fordon ökar säkerheten, produktiviteten och minskar driftkostnaderna. Baserat på Rexroths kunskap och Boschs kvalitet erbjuder vi full visuell och sensorstödjande kontroll för säker fordonsrörelse och drift.

Produktkatalog

Vill du veta mer om BODAS-säkerhet med BODAS-styrenheter?
I "Saftey Relevant Project Planning" ger vi dig detaljer om hur funktionell
säkerhet enligt EN ISO 13849 resp. 25119 kan uppfyllas med BODAS RCs.

Ladda ner